Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/pars3r/public_html/wp-content/themes/WpShow/header.php on line 26
رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟
رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟
ژوئن 18, 2022 0 نظر مقاله

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟


د این مقاله به بررسی رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟  و چگونه می توان از رزین در تصفیه آب استفاده کرد . چه اهمیتی در تصفیه آب می تواند داشته باشد پرداختیم . برایکه بیشتر به نقش رزین در تصفیه آب پی ببری مقاله زیزا مطالعه کنید.

 

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

به طور کلی رزین یک نوع ترکیب مصنوعی محسوب شده که دارای مولکول های نسبتاً درشتی می باشد. شعاع این مولکول ها ۰٫۵ تا ۰٫۲۵ میلیمتر می باشد که دو قطب ناهمنام به همراه دارد و از این خصوصیات نیز برخوردار می باشد و می تواند به تبادل یون با ذرات باردار که در محیط موجود است بپردازد.
با توجه به این مهم که رزین دارای قطب های فعالی می باشد، می ‌تواند کاملاً راحت با سایر ذرات و همچنین مولکول های بارداری که در محیط وجود دارند به تبادل یون بپردازد و به آسانی آنها را به همدیگر وصل کند.

لازم به شرح است گفته شود به علت دارا بودن قدرت چسبندگی بسیار بالایی که این ذرات به همراه دارند، شرایط استفاده از آن در بسیاری از صنایع متفاوت از جمله پلاستیک و کفپوش امکان پذیر می باشد. مهم ترین هدفی که برای تهیه و ساخت رزین تصفیه آب موجود است، کم کردن سختی و نیز مولکول های کلسیم و منیزیوم آب می باشد.

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

اصلی ترین مواد استفاده رزین دذ تصفیه آب

ازاصلی ترین مواردی که به استفاده رزین در تصفیه آب بستگی دارد نوع ذرات استفاده شده آن می باشد، اما در یک مفهوم و حالت کلی می بایست این نکته را عنوان کرد که این نوع ذرات دارای کاتیون و آنیون های فعالی می باشند و این موضوع سبب می ‌شود به تبادل یونی با سایر ذرات آب بپردازند. همانگونه که می‌ دانید آب نیز دارای ذرات مثبت و منفی می باشد که در اثر مبادله به طور کل خنثی خواهد شد.

نحوه عملکرد سیستم رزینی

در فرایند تصفیه اب با سیستم رزینی، یونهای ناخواسته آب خام از طریق انتقال به رزین تبادل یونی حذف می گردند. در صورت جذب آنها به میزان معادل آن از ساختار تبادل کننده یونی، ذرات ذخیره شده غیرمضر جدا می شوند.

ظرفیت تبادل رزین

رزین تصفیه آب، از ظرفیت محدودی برای حفظ و نگهداری یونها در ساختار خود به نام ظرفیت تبادل برخوردارند. به این جهت رزین تبادل یونی غالبا توسط یونهای نامطلوب اشباع می شود. در این حالت، رزین توسط یک محلول احیا کننده قوی، حاوی یونهای غیر مضر شستشو داده میشود. بدین ترتیب رزین به شرایط قابل مصرف برخواهند گشت و مجددا در فرایند تصفیه آب استفاده می شوند.

دوره کامل سیستم رزینی

عملیات حذف یونهای ناخواسته در فرایند تصفیه آب با سیستم رزینی، شامل اشباع رزین و احیای آن یک دوره کامل فرایند شیمیایی می باشد و شامل مراحل ذکر شده در زیر است.

  1. بهره برداری
  2.  شستشوی معکوس (بک واش)
  3. احیای رزین
  4.  آبکشی
رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

بیشتر بخوانید :تصفیه آب و اهمیت سیستم پیش تصفیه آب،تصفیه آب شنی صنعتی

تبادل یونی کاربردی

در تصفیه اب به روش رزینی، باید به چهار موضوع زیر توجه کرد :
۱-بیشتر واحدهای تبادل یونی، ظروف ساده داری یک بستر از رزین تبادل یونی می باشند که با جریان دوره ای از بالا به پایین کار می کنند.

۲-بستر تبادل یونی لازم است از ظرفیت چشمگیر بالاتری نسبت به آنچه مورد اکاربرد قرار می گیرد، برخوردار باشد. چون در غیر این حالت مصرف مواد شیمیایی احیا کننده رزین که جهت تبدیل رزین به شکل یونی طراحی شده به حالت قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. این موضوع سبب می گردد فرایند تصفیه آب با سیستم رزینی غیراقتصادی گردد.

۳-به جهت عملیات دوره ای توأم با جریان همسوی آب و مواد احیا کننده، مصرف مواد شیمیایی در احیای رزین تبادل یونی اصولا کم است. این کاهش مصرف به همراه رزینهای قوی، معین تر خواهد بود.

۴-اکثر رزین تبادل یونی مصرفی در تصفیه آب در محدوده اندازه mesh 50-20 یا حدود mm 55/0 هستند. این خصوصیت باعث ایجاد یک بستر تبادل یونی به شکل یک فیلتر بسیار مؤثر می شود.

مزایت ها و معایب بستر تبادل یونی فیلتری شکل رزین

قابلیت شبه فیلتر بستر رزین با خواص تبادل یونی آمیخته گردیده و سیستمهای صنعتی تصفیه کندانس که در آنها از سیستم رزینی استفاده شده را عملی تر و مفیدتر می سازد.
از سویی دیگر این قابلیت میل ایجاد رسوب را افزایش می دهد و طول زمان سرویس دهی را غیرقابل پیش بینی می سازد.

طبقه بندی رزین های تبادل یونی

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

نامگذاری تجاری رزین ها به محدوده کاربرد آنها را معین می کند. این نامگذاری بر اساس دسته بندی زیر انجام می شود.

رزین کاتیونی اسیدی قوی Strong Acid Cation) SAC)
رزین کاتیونی اسیدی ضعیف Weak Acid Cation) WAC)
رزین آنیونی بازی قوی Strong Base Anion) SBA)
رزین آنیونی بازی ضعیف Weak Base Anion) WBA)

خواص فیزیکی و شیمیایی رزین های تبادل کننده یونی

رزین سختی گیر آب در دانه های کروی شکل به ضخامت ۰/۳mmتا ۱/۲mm ساخت و تولید می شوند .این نوع رزین ها از نظر فیزیکی کاملا مقاوم می باشند و می توانند در انواع سختی گیرهای رزینی مورد کاربرد قرار گیرند. این نوع از رزین زمانی که از یک تداخل یونی به صورت دیگری تبدیل می شوند دچار آب رفتگی شده و متورم می گردند. دمای تحمل این رزین تا ۱۳۰ درجه سانتی گراد می باشد. این نوع رزین تبادل یونی در طیف گسترده ای از PH مقاوم می باشند .

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

راه اندازی سختی گیر رزینی

۱٫ اول شیر اهرم شیر سلوولو چند راهه را در حالت ۱ یا بگواش قرار دهید و شیر هواگیری را باز نگه دارید تا هوای موجود داخل ستون سختی گیر تخلیه شود.

۲٫پس از خارج شدن آب زرد رنگ و شفاف شدن شیر هواگیری را بسته و شیر در حالت ۳ یا همان سرویس قرار دهید تا دستگاه آماده به کار شود.

۳٫ بهترین فشار جهت کارکرد دستگاه سختی گیر بین ۲تا۴ بار است. که به وسیله فشارسنج بالای مخزن قابل مشاهده می باشد.

۴٫مشکلات ناشی از عدم استفاده از دستگاه سختی گیر

۵٫تشکیل رسوب بر روی مبدل های گرمایشی و سرمایشی

۶٫مات شدن رنگ در صنایع رنگرزی و نساجی

۷٫ایجاد رسوب بر روی دوش حمام و شیرها آب

۸٫ایجاد لک پس از شستشوی البسه

۹٫مصرف بالای انژری در سیستم گرمایشی به جهت تشکیل رسوب
۱۰٫عامل افت فشار و گرفتگی ممبران RO

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

رزین چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟

کلام آخر

پارس آب  با سابقه دیربن در طراحی ،ساخت و نصب انواع نصفیه آب  صنعتی ، نیم صنعتی و آب شیرین کن  را داریم . برای مشاوره و اطلا ع از قیمت ،خرید ونصب باما تماس بگیرید

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.